Ano i Nep

Poštovani čitaoče

Poštovani čitaoče

Malo toga se zna o Zdravku Drenu, nepoznatijem po nadimku Nep.

Najosnovnije biografske činjenice poznate su jedino uskom krugu njegove uže familije, a čak ni njegova majka recimo nije sigurna kad, gde i zašto je on rodjen.

Imajući to u vidu jasno je koliko mi je truda i para bilo potrebno da na svetlo dana iznesem priču o njegovom životu i da budućim pokolenjima predočim značaj Nepovog monumentalnog dela. Godine koje sam proveo tragajući po svetu, pokušavajući da sklopim slagalicu o njegovom životu i napišem scenario za film koji ću uskoro, nadam se, prodati Holivudu, pamtiću po nebrojenim stranputicama i promašajima, ali i fantastičnim revelacijama i otkrićima koje će uskoro uzdrmati ceo svet.

Podatak da je Nep, na primer, lično doprineo razvoju mobilne telefonije, globalnom otopljavanju i da je direktno odgovoran za smrt  Majkla Džeksona, nije nikom poznat, a i mala je verovatnoća da je to baš sve istina... Sa druge strane, niko ne može da ospori da je Nep pisao scenarije za stripove koji su ušli u  sve antologije jugoslovenskog, srpskog i beogradskog stripa, a to, poštovani čitaoče, nije mala stvar!

Tokom mojih traganja za Nepom po šumama Turkmenistana, čobani su se kleli da su u više navrata videli osobu koja je odgovarala njegovom opisu. Kasnije se ispostavilo da nisu razumeli moj turkmenistanski i mislili su da tražim policiju. U drugom slučaju u ćevabdžinici u strogom centru Pariza čovek koji je ležao na podu pored mog stola bio je pljunuti Nep. Kada su ga bolničari napokon okrenuli na ledja, videlo se da to nije Nep, ali je baš ličio na njega (barem s ledja). Jasno vam je takodje da ćevapi nisu bili sveži i to sam i sam uskoro otkrio na svojoj koži, hm, stomaku…

Sve ovo, poštovani čitaoče, pokazuje koliko mi je još truda i para potrebno da u|em Nepu u trag i uz njegovu pomoć i pomoć ljudi bliskih njemu, napokon pronadjem odgovor na sledeća goruća pitanja:   
1.    Ko je Nep?
2.    Zasto je prestao da piše scenarije i otišao u svet?
3.    Da li je još u kontaktu sa Anoom?
4.    Da li u tajnosti i dalje piše i hoće li uskoro objaviti nove stripove?
5.    Sta su turkmenistanski čobani tražili po šumama?

Da zaključim, poštovani čitaoče: svi koji obožavate delo Neponovljivog Nepa i Anormalno talentovanog Anoa, te spektakularnog dueta ANO&NEP ne gubite nadu!
 
Bliži se dan kada ćete svi moći da odahnete i opustite se uz toplu šolju nečega i prepustite se novim epizodama Waske Kanake, Grejovoya i dogodovštinama vaših omiljenih likova. Do tada uživajte u ovom besplatnom vebsajtu.

S Poštovanjem,
Gvozden Prkljačić – menadžer

Februar 2010, Bogota, Južna Afrika

P.S. Ukoliko znate nekoga u Holivudu ko može da mi pomogne da proguram scenario javite na ovaj imejl radnim danom od 9 do 7: gvozden.prkljacic@klari.net

Stripovi / Prigodna slova / Poštovani čitaoče / Kontakt


Ano & Nep 1975 - 2013.